Belépés

 

"Csinálsz amit akarsz"

"Az a szabály hogy nincs szabály..."

" I Aint No Nice Guy After All...

"Ha újra megszületnék, akkor is így élnék tudd meg, semmit sem bántam meg…."

"Hogy tetszik magát hívni ? ..... Klárika "

" Ne mond nőnek csúnya, mond szép vagy mint Krákágyil "

Ez az oldal privát felhasználásra készült, nem publikus.



Húzta a hajunkat a zene 5

2012.03.04.

Akko´ most oda baszunk (O:

                         Blues Company - a kurva picsába !!!!

a Wikipédián ennyi az összes amit róluk írtak :

A Blues Company 1994-ben alakult magyar rockegyüttes, amely jellegzetes, blues alapú zenéjéről, és humoros, gyakran vulgáris hangvételű szövegeiről vált híressé. Gyakran lépnek fel motorostalálkozókon, fesztiválokon.

Hát ez mennyiség ?........Bár gondolom nem sok motoros találkozón vagy Blues kocsmában járhatott, aki nagy "MagyaRock" elemzőként erről a zenekarról is akart írni pár sort. Köszönjük Emese !

Blörót először úgy 1992 körül láttam a Blues Caffe-ban. Ez akkoriban a Dohány utcában volt, ma már teljesen más van a helyén, aki esetleg járt ott az tudja, nagyon fasza kis hely volt. Bár külsőre ma is hasonló az első harmada, hátrább bajnoki trófeákkal van tele és teljesen más a hely hangulata. Isemrtük ott a szakécsot, ezért jjártunk le oda, rendszerint Billre.  Blöró abban az időben Billnél dobolt. nem is gondoltam, hogy pár év múlva egészen más közegben találkozunk. Ez a következő alkalom 2003-ban történt Újszilváson. A találkozó teljesen le vert , mint egy jobbos, vagy két deci tarpai szílva. A szövegek és a zene rabul ejtett. a találkozó hatása alatt voltam még, amikor össze futottam Rolival és oda adtam a kazettát , amit vettem tőlük. Mondtam , most megyek nyaralni ,de mire vissza jövök, tanuld meg az összes szöveget ! ((O: Akkor még nem értette, de később nevettünk ezen a beszélgetésen.

Kezdjük a vérklasszikus, legbrutálabb darabbal, ne szépítsük:

Kispirics

Alig vártam, hogy újból láthassam ezt a barmot, hihetelen hatást tudott a tömegre gyakorolni.A koncertje alatt, mindent elfelejt az ember és önfeledt mulatozás kezdődik. A szövegek egy része már át lép azon a határon, amit az ember még betart, de pont ez a lányeg ! Ahogy nem véletlen az sem, hogy döntő többségében motoros találkozókon lép föl a zenekar. Ez az a közeg, ahol szürreális keretek között, mindent lehet, vagy semmi sem kötelező.

A barmok bolygója

Egy év múlva már Rolival mentünk Újszilvásra. Együtt ráztuk az öklünket Klárikára, vagy a fekete angyalra. A vulgalitáson túl, még ha furcsán is hangzik, komoly költészet és irónia is van Blöró szövegeiben. Nem kezdek itt el papolni Arthur Rimbaud, vagy Villon verseiről, de azért aki olvasta ezeket a zseniket tudja, hogy igenis lehet lazítani a szijjon (O:

Fekete angyal

Persze egy idő múlva már úgy választottunk találkozót, hogy megnéztük Blöró ott lesz e. A szélben lengedező fölfújt guminők a közönség között kézről kézre jártak, a csíkos térdzokni is állandó kelléke lett a föllépő ruhának, csak egy valami változott. A Blues Company már nem az utolsó zenekar volt, ami világosodásig játszott . " Eljátsszuk nektek utolsó számunkat, aztán játszunk még vagy húszat! " Egy órát kaptak kora este , vagy 10 körül. Vezető zenekarrá váltak a találkozókon, vonzották a közönséget, ami persze nem játszhat éjféltől, mert akkor már a fele társaság alszik. Így be lettek szorítva ebbe a korábbi időszakhoz képest rövidebb egy órába, ami hát kevés na ! " Végre egyszer világosban játszunk, így látom a mocskos pofátokat...."

Ha nem isztok csak esztek

És itt jön Ő .....az istenőőőőő !

Klárika

Blöró sokat köszönhet a motorosoknak. Sok sok szöveg foglalkozik a motorosokkal, jó sorssal és a rosszal is. Ez a dal egy himnusznak is beillik, szerintem méltó része a Zöld csillag, a Zöld a bíbor és a fekete mellett az elmentekkel foglalkozó eposzoknak.Blöró talán legkomolyabb dala.

Válassz egy csillagot

Szívvel lélekkel

Erről az utolsó dalról pedig mindig Maszek jut eszembe, akivel hosszú évek óta rengetegszer élvezhettük együtt ezt az amorf, kretén őrületet. Ami kicsit saját valónk is , ne tagadjuk (O: Zárom kis kitekintésemet tehát az Útemberrel, bízva abban, hogy tengernyi kilómétert gurulunk még együtt különböző rendezvényekre, ahol Blöró Papa elkeni a szájunkat !

Útember


Név :
Komment :
Ellenőrző kód :

Kommentek száma - 1

1. igor7
2012.04.26. 17:52:32
fasza