Belépés

 

"Csinálsz amit akarsz"

"Az a szabály hogy nincs szabály..."

" I Aint No Nice Guy After All...

"Ha újra megszületnék, akkor is így élnék tudd meg, semmit sem bántam meg…."

"Hogy tetszik magát hívni ? ..... Klárika "

" Ne mond nőnek csúnya, mond szép vagy mint Krákágyil "

Ez az oldal privát felhasználásra készült, nem publikus.



Hottentotta 3

2012.01.03.

…..földobtam egy képet a fórumba, hogy mi lesz a következő „Hottentotta”, de meggondoltam magam…az túl szép hogy igaz legyen. Mostanában ráadásul túl sok rózsaszín buborékkal találkozik az ember….ezért választottam a következő „Hottentottát”. ...de előbb egy kis "bevezető"...

Gondolom van akinek néha furcsa amit írok, talán nem kellene ennyire személyes élményekből táplálkoznom, de szerencsére az internet ennek az időnek az igazi „játszótere” és ez a cikk " ha lehet legalábbis egy kis időre - az én saját betonból készült ping-pong asztalom igazi zöld perforált vaslemez hálóval ….

Aki emlékszik milyen dolog volt a klip végén látható magas szárú Puma cipőt birtokolni, az talán megért. Szóval…tisztázzuk a szabályokat és az időt…(ahogy én emlékszem)

1.) - a földszinti srác 18, (nagyon öreg) és nagyon menő valamint a Simsonja a tárolóban mindennél jobb gép.

2.) - a fekete-narancs BRG ér csak valamit, a többi magnó nem.

3.) - a „Verhovinás” srác is menő de nem annyira

4.) - Fater „IN 83-89” rendszámú új bordó Zsigája mindent visz

5.) - útálok oroszt tanulni:)

Valami ilyen hangulatot tessék most elképzelni....kicsit később tátott szájjal nézzük a Balaton parton a német motorcsodákat…CBR, Africa Twin, BMW K1. (emlékszik rá valaki???) Nem hiszem…pedig az volt "csúcs", (mert chopper nem sok volt). Közben persze dönteni kellett Sabrina és Samantha Fox között, melyik is a jobb nő.… (nyugalom megzavarására alkalmas video:)) (18) 
 

….ennek ellenére valahogy felnőttünk:-D persze sokat segítettek a ilyen események: (1989…hihetetlen dátum de igaz)

A „motor álmok” is folyamatosan változtak, máig retinámba van égve az az Autó Motor újság amiben az „ÚJ” V-Max-ot bemutatták…(a másik a Lexus cabrió kicsit később:))

Ez a hangulat, sőt….”folyamat” jutott eszembe mikor ezt a videót láttam (nem tudom miért) de tudtam ez lesz a következő Hottentotta. Valahogy azt éreztem, hogy a pár csillogó villogó gép után egyszer úgy fogok ébredni, hogy kell egy ilyen VAS. Csupa nagy betűvel.

(Ezt megkeresi majd újra Pepe reméljük ...)

Miután jobban utána néztem a témának, rájöttem nem vagyok ezzel egyedül és olyan darázsfészekbe nyúltam ami éjszakákon át rabul ejt és nem ereszt a monitor elől

Egy egészen más világ ez mint a katalógus motorok világa. Nem fogom tudni megmondani miért tetszenek ezek a gépek, de van bennük valami nyers ami remélem Nektek is tetszeni fog. Persze nem kényelmes túrázni, nem pakolható, stb..de remélem megért mindenki.

Vagyis az aktuális Hottentotta: Yamaha XS 650 !!!



Vigyázat! Aki ismeri az most azt gondolja bolond vagyok, aki nem, annak szólok..átlagos esetben egy kb 30 éves roncshalmazról beszélek. De kijelenthetem, hogy egy igen komoly „stílusteremtés” szemtanúi lehetünk, ha odafigyelünk…

Először is kell egy vén bicikli ... valami ilyesmi….

Szép ez is (ha ilyen állapotút találsz szét ne szedd:))

Az a baj, hogy kb. ilyet tudsz venni ha szerencséd van!….

Ezt ha elkezded a téli estéiden faragni és bízol benne hogy egy 30 éves motort nem piszkál a Mindeható Mozaik Utca akkor faragsz egy ilyesmi vázat……

és már nyitva is áll előtted a menet közben vigyorgó, a gépet vicsorogva berúgó olajoskörmű XS mániákusok nagyvilági motoros clubja…

Lehetőségeid innentől végtelenek, minimális pénzből olyan géped lehet amilyet megálmodsz magadnak, ez a történet igazi lényege. Egyszerű szerszámokkal, minimális elektronikával valami olyat szabadítasz az utakra, ami legalább olyan kemény mint a Pokolgép video volt a cikk elején..:))…Persze azóta eltelt pár év…Te is és a Pokolgép is megváltozott…

 

 

És ha megvan a váz,… határ a csillagos ég…

Ez a Hottentotta kicsit rendhagyó, mert ez nem egy építő műhely bemutatásáról szól, hanem egy öreg vas új életét mutatja be… mindenki saját magának épít olyan gépet, ami tetszik Neki.

Nem elhanyagolható, hogy nemzetközi „közösségi élet” szerveződik egy ilyen vén Yamaha köré…talán nem véletlen.

Itt kérem minden gépnek (projektnek) ”neve van”…First Build, Midlife Crisis, 80%done Blues, Junk YardDog, 2nd Chance, ….no comment :)



Ha érdekel a téma mindenképpen jó start oldal a www.xs650chopper.com amely egy fórum-blog-mittudoménmilyen oldal, ahonnan elindulva egy egész éjszakákat tönkre lehet tenni.

Néhány kép kedvcsinálónak:

 

Jó mulatást…



-------------------------------------------
myblog Pepe
Originals: http://www.xs650chopper.com


Név :
Komment :
Ellenőrző kód :

Kommentek száma - 1

1. igor7
2012.03.07. 15:26:04
fasza Pepe