Belépés

 

"Csinálsz amit akarsz"

"Az a szabály hogy nincs szabály..."

" I Aint No Nice Guy After All...

"Ha újra megszületnék, akkor is így élnék tudd meg, semmit sem bántam meg…."

"Hogy tetszik magát hívni ? ..... Klárika "

" Ne mond nőnek csúnya, mond szép vagy mint Krákágyil "

Ez az oldal privát felhasználásra készült, nem publikus.Aki kapcsolatba került velünk, biztosan találkozott a "GOLDEN HORDE" feliratú, az szívünk fölött viselt felvarróval is, történetérõl és jelentésérõl szeretnénk most egy pár szót szólni
A KEZDETEK.......


Az ARANY HORDA

2003 tavaszán futottam össze Izzyvel , közös munkahelyünkön egy liftben - kezében bukósisakot lóbált. Miután egyre jobban megismertük egymást, hamarosan eldöntöttük együtt mozgunk.


Azon...Azon az õszön Izzy úgy döntött, eladja akkori motorját amit egy nagyobb köbcentisre cseréli majd . Meghirdette és közben kereste is az új jelöltet, amin folytatja majd biker életét. Egy hirdetés alapján jutott el Horihoz, akinek ugyan nem vette meg a gépét ,de amikor elmentünk szemrevételezni a jószágot, azonnali kölcsönös szimpátia alakult ki közöttünk

2003...2003 nyarán a siroki motorostalálkozóra mentünk le elõször együtt Izzyvel. Az októberi közös születésnapi bulinkra már meghívtuk Horit is. Ott és egy nyári bulimon ismerkedett meg Izzy , Copfossal, KV- val én pedig Pepével, (aki Yeti azóta néha:) Izzy gyerekkori barátjával.


Novemberben...Novemberben volt az elsõ "Horda túra " 0 - (-5 ) fokos idõben Törökszentmiklósra hármasban Horival az új tulajdonosnak vittük le Izzy gépét.

A következõ nyáron....


A következõ nyáron Újszilvásra mentünk Izzyvel - András abban az idõben volt 10.000 km-es nyugateurópai motoros túráján -, ahol is szombat reggel amikor kászálódtunk ki az elõzõ esti buli után a sátorból , oda lépett hozzánk egy komoly akcentussal beszélõ arc és a kezünkbe nyomott két sört így kiáltva " hali szomszédok ! kellene inni egy kis sört, nem ? Õ volt Igor, a mellettünk lévõ sátor lakója, aki fiával Petivel érkezett a találkozóra.

"Ugyanez"Ugyanez a jelenet játszódott le két méterrel odébb is egy perc múlva, Igor akkor egy rövid szõkahajú arcnak adott egy sört, Õ is szomszéd volt és ugyancsak teljesen ismeretlen mindannyiunknak. Õt ma Maszek néven ismerjük.

"Hamar ..."Hamar komoly haverság alakult ki közöttünk szinte meglepõ módon - kiderült Igor és Maszek 100 méterre sem laknak egymástõl a falujukban mégis itt futottak össze elõször. 2004-ben Sirokon ugyan velük mi még nem sátraztunk együtt, - õk hármasban már igen mi pedig Andrással - de örülve az újbóli találkozásnak , telefonszámot cseréltünk velük ott. A novemberi Devils börzére már együtt mentünk. Ezután közös motorozások a Citadella túrákon és egy elég sûrû 2005-ös év következett találkozókkal születésnapi és karácsonyi bulikkal, koncertekkel amennyire ez a társaság az egyes tagok idejétõl függõen együtt tudott lenni.

MeliEbben az idõben ismerkedtünk meg Melivel, Izzy új kedvesével. 2005 õszén fogalmazódott meg bennünk , hogy hiába a különbözõ életvitel, a társadalmi helyzet vagy akár az anyagi körülmények ez a csapat annyira erõsen együtt van, hogy ezzel kezdeni kellene valamit.

az értékrend...A közös gondolkodás, az értékrend és a nagyon komoly mély barátság és tisztelet egymás iránt azt mondatta velünk,talán már több is ez mint hétköznapi barátság. Egyszer egy könyvben olvastam hasonlót " igaz testvérek nem feltétlenül nevelkednek egy fedél alatt ...."

AZ A SZABÁLY, HOGY NINCSEN SEMMILYEN SZABÁLY !Tudtuk, hogy nem akarunk csatlakozni MC-khez és nem is akarunk MC-t indítani,
mi más érdeklõdési körrel bírunk ebben a témában nálunk a jelszó az volt :

AZ A SZABÁLY, HOGY NINCSEN SEMMILYEN SZABÁLY !


- ezt támasztja alá Igor mára örökérvényûvé vállt kiszólása " csinálsz amit akarsz ", ami jól jellemzi a Horda alapját.

Alakítsunk hát egy baráti kört - ami már így is létezik - és pecsételjük meg ezt egy " közös lobogóval " tervezzünk egy fölvarrót ! Izzy készített terveket, amin hosszasan dolgozott, de a képi megjelenítést végül Pepének köszönhetõ, aki a netrõl hozta ezt az õsi magyar jelképet. A Golden Horde egy vacsorám során a Mongol étterem falfestményeirõl kapta a nevét, ahol Dzsingisz kán hadai láthatóak. Egy olyan összekovácsolt egység, olyan személyiségek összessége, akik nem fogadnak el szabályokat, de együtt bármit elérhetnek! Kapcsolódva ezzel a magyarság rági harcmodorához és a csapat jellegéhez , ami színességet és nem az ugyan olyan ruhában járást vagy a motorok egységességét tartja szem elõtt. Igor jó pár variációt színezett ki, a végsõ forma neki köszönhetõ a patch már ilyen lett..
Egy hímzõ el is készítette a fölvarrókat , amit 2006.május 25-én ünnepélyes keretek között ki is osztottunk Igornál egy nagy ebéd keretében, számunkra tehát hivatalosan is megalakult a Golden Horde. Akik akkor ott voltak és elsőként vették át a fölvarrót : Izzy, Copfos, Igor, Kölök, Maszek, Meli és Csacsa voltak.

az idõ...Telt múlt az idõ és e csapat csontossá keményedett, ami annyit tesz, hogy nagyon nehezen fogad el olyan mélyen új barátokat már.

Az egyetlen szabály a Hordán belül - amivel talán védeni próbáljuk ezt a "szûk családot" -, hogy minden tagnak egyöntetûen el kell fogadnia azt az embert akivel esetleg bõvül a kör. Egy "nem" szavazat elég ahhoz, hogy valaki kívül maradjon, egy idõre vagy akár örökre.
Jól példázza ezt egy történet, amikor három srác akart csatlakozni a Hordához, mert tetszett nekik az együvé tartozás. Nem lett belõle semmi, mert nem lehet csak egyszerûen belépni ebbe a körbe. Végül pár közös motorozás és buli után ezt be is látták, mert nem akartak igazából mély barátságot kiépíteni csak talán együtt motorozni velünk - ezt pedig nem a Horda adhatja meg nekik.

 

 

Abban az időben már velünk mozgott pár ember.

KV.... Õ a kezdetektõl ott volt, csak nem volt motorja. Ezért a csapat kényszert gyakorolt és addig nem adta oda a fölvarrót, amíg KV nem ült végre motorra. Tudjuk komoly harc volt ez neki és azt hiszem egyikünk sem felejti el az arcát amikor Izzy kimondta a szavakat és átnyujtotta a fölvarrót. Az Õ tagsága nem új tagság, vére volt eddig is a csapatnak, de a közös alap a motor számunkra, még ha értékekben és gondolkodásban, már közénk is tartozott.

20062006 õszén egy új történet indult, a STAR története, aminek magját - alapító tagságát - a Golden Horde adta . 

Lipi ..... Az első hivatalos nyári bulira, aminek Copfos tanyája adott otthont Szeged közelében, érkezett egy arc egy oldalkocsis kerékpárral . El hozta az egész családot, akiket azóta a "mi családunk"-ként emlegetünk. Az arc bár kissé fönntartásokkal érkezett a Horda egyes tagjait tekintve, a buli után jött a következő és a következő. Izzy indította el egy névnapi bulin a következő bővítést. Lipi 2009 nyarán, ezen a bulin kapta meg a fölvarrót. 

Sanyi Bácsi....Egy galamb ősz ember, már évek óta húzta a gázt akkoriban a csapattal és örökké jókedvű, pozitív énje át ragadt mindenkire. Kezében a pirinyó mindig ott van.

Bár Ő ezen a bulin nem volt jelen, róla is szavazott a belső kör. Sanyi Bácsi a Horda nagy nyári buliján kapta meg a jelképet komoly, őszinte ölelések közepette...

  

Speedes Csabival egy benzinkútnál találkoztunk 2005 nyarán. Amíg mi Pepére vártunk hosszasan, Újszilvásra egy találkozóra menet, bekanyarodott az útról két speed motoros. KV oda ment hozzájuk és váltottak pár szót. A speedesek velünk jöttek tovább és egyikük azóta sem ment már sehová nélkülünk. Csabi nincsen a mag közelében, távol lakik. Az élet hozott ezt - azt, de amikor tudott , mindíg ott volt, ahol kellett. Ő 2010-ben tavasszal nyerte el a tagságot és a csapat hivatalos nyári buliján avattuk föl.

Az utolsó fölvarró  kiosztásra került a piros ninja  gazdájának. Ezzel le is zárult a lehetőség, hogy további tagok valaha is csatlakozzanak. A Horda és a STAR azóta külön utakon jár már, nem teljes az átfedés a tagok között sem, az élet kicsit megkeményített mindannyiunkat, de a jelkép összetart minket.

....dióhéjban ennyi a HORDA rövid története ami minden nap változik de már az életünk része bármi is lesz...


---------------------------